Affärer

Intersport lämnar Taberg - gör jättesatsning i Nässjö

Intersport lämnar Taberg - gör jättesatsning i Nässjö

Intersport stänger ned sitt e-handelslager i Taberg. Istället gör de en storskalig satsning i Nässjö där ska bygga ett helt nytt centrallager. Bolaget räknar med att 40 nya arbetstillfällen skapas i Nässjö. Samtidigt påverkas åtta grundtjänster i Taberg.

Bakgrunden till flytten är, enligt Intersport, bland annat en kraftigt ökad e-handel och de krav som ställs på att leverera snabbt.

Intersport Sverige väljer nu att skapa ett nytt automatiserat centrallager i Nässjö och flyttar därmed nuvarande e-handelslager i Taberg samt centrallagret i Landvetter till en 24 400 kvadratmeter stor anläggning i Nässjö, ägt av Catena Fastigheter. De blir därmed grannar med både PostNords terminal och Nässjö kombiterminal.

Sportkedjan räknar med att etableringen kommer att skapa drygt 40 nya arbetstillfällen i Nässjö. I Taberg däremot berörs åtta tjänster av nedläggningen.

– Alla har fått erbjudande om att följa med till Nässjö, vilket de kommer att göra, säger Pontus Petersson PMO på Intersport, till Jaffärer.

I ett pressmeddelande förklarar han varför de valde just Nässjö.

- Nässjö är intressant för oss av flera anledningar. Dels det geografiska läget men även ortens starka kopplingar till järnvägen som möjliggör miljövänliga transporter, vilket ligger helt i vår strategi.

Verksamheten i Nässjö beräknas starta efter sommaren.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen