Gatebil – ett Mekka för bilälskare

Gatebil – ett Mekka för bilälskareGatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 2Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 3Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 4
Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 6Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 7Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 8Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 9
Gatebil – ett Mekka för bilälskare bild nr 11

Skrikande däck, tungt basdunk och läckra bilar. Gatebil har intagit Mantorp park.

I helgen är det full fart på Mantorp park. Gatebil rullade i gång i dag och pågår till söndag. Fredagen stördes av regnskurar, men humöret var ändå på topp.

– Gatebil är fantastiskt. Jag älskar det. Jag är alltid med på Gatebil, säger Hans Iversen från norska Horten. Hans jobbar med att taxa ut bilarna till banan och som chef har han brorsan Björnar.

– Det är en häftig upplevelse med Gatebil. Mycket som händer hela tiden, säger Björnar.

Gatebil består av fem deltävlingar med finalen på Mantorp park i september och handlar främst om bankörning med olika tävlingskategorier. Det pågår även utställning.

Zakarias Berggren är en av deltagarna. Han och kompisgänget har åkt 110 mil från Piteå för att tävla.

– Vi har åkt hela natten. Nu ska jag ut och känna på banan. Bilen blev skrot på träning för några veckor sedan, så vi har byggt ett nytt chassi. Det har varit köriga veckor, säger Zakarias Berggren.

Helgens höjdpunkt är på söndag eftermiddag. Då är det dags för bredsladds-tävling. Då avgörs vem som är bäst på att sladda runt Pariskurvan. Räkna med mycket däckskrik och rök.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen