Kommun

Djurbesök väckte minnen hos äldre

Djurbesök väckte minnen hos äldreDjurbesök väckte minnen hos äldre bild nr 2Djurbesök väckte minnen hos äldre bild nr 3Djurbesök väckte minnen hos äldre bild nr 4
Djurbesök väckte minnen hos äldre bild nr 6Djurbesök väckte minnen hos äldre bild nr 7

Kålgårdens äldreboende fick på måndag förmiddag ovanligt besök. Djur från 4H-gården gjorde de äldre sällskap på innergården och blev en källa till leenden, kärlek och minnen från förr.

– När barnen var små hade vi flera kaniner. Det var vanligt på den tiden, säger Agneta Lindeberg Svensson. Hon får hålla om en kanin som är ett av djuren som är med på turnén från 4H-gården i Vissmålen.

– De är så fina. Det är väldigt roligt med djuren och sådana här grejer, när det händer lite, förklarar Agneta Lindeberg Svensson.

Det här är fjärde året som djuren och 4H besöker olika äldreboenden i Jönköpings kommun och det har blivit väldigt uppskattat, menar Maria Stigsson, gårdsföreståndare på 4H-gården i Vissmålen.

– Att få fysisk kontakt är så viktigt. Många äldre kommer plötsligt ihåg mer när de får vara nära djuren. Det är lite magiskt, säger Maria Stigsson.

Personalen märker också att möjligheten till närhet genom djuren har varit positivt för de boende.

– Det uppskattas jättemycket, säger Lisbeth Klein som arbetar på Kålgårdens äldreboende.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen