Sport

SM-medalj i brottning för talangen från Huskvarna

SM-medalj i brottning för talangen från HuskvarnaSM-medalj i brottning för talangen från Huskvarna bild nr 2SM-medalj i brottning för talangen från Huskvarna bild nr 3SM-medalj i brottning för talangen från Huskvarna bild nr 4
SM-medalj i brottning för talangen från Huskvarna bild nr 6

Läsarnyhet. Jafar Rezai från Huskvarna AIKs brottningsklubb deltog i helgen i fristils-SM för juniorer i Borås. Jafar som gjorde sitt första junior-SM förra året lyckades efter en fantastisk brottningsinsats ta en medalj.

Huskvarna AIK som valt att ställa upp med 3 brottare i årets SM fick riktigt tufft motstånd där våra andra brottare fick nöja sig med en 4:de och 9:de plats.

I Jafars första match slarvade han lite i början men hämtade snabbt upp missen och tog ledningen med 16-5 för att sedan lägga sin motståndare på fall efter 3 minuter och 50 sekunder.

I andra matchen stod Abdulllatif Khairy som motståndare. Abdullatifs resultat i förra årets junior-SM var 30-0, det vill säga att han inte tappade ett enda poäng. Jafar förlorade matchen efter full tid med 8-14 och var den enda motståndaren som tog poäng på Abdulllatif på detta junior-SM.

I matchen om bronset visade Jafar upp fantastisk brottning och gjorde processen kort för sin motståndare. 44 sekunder in i matchen hade han vunnit den med 10-0 och bronset var bärgat.

Johakim Knutsson
Huskvarna AIK

LÄS MER: Medaljregn över Huskvarnabrottare

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen