Hit ska bilisterna hitta i sommar

Hit ska bilisterna hitta i sommar

I sommar ger sig många bilister ut på de svenska vägarna. Att resa med bil kan bjuda på många vackra och storslagna vyer, prisvärda loppisar och gömda badvikar. Har du till exempel hört talas om Broccoliträdet i Huskvarna, badhytterna i Hjo eller Kustvägen nära Sundsvall?

 Circle K har samlat tips på vackra platser på en ny hemsida som ska få fler att upptäcka Sverige. 

Sveriges Vackraste Omvägar är en sida skapad som ska ge inspiration till bilister som reser längs de svenska vägarna. Här får man tips om vackra platser som är värda en omväg. Det finns tips på omvägar från Simrishamn i söder till Kiruna i norr och sidan uppdateras löpande under hela sommaren. 

– Vi har skapat den här sidan för att göra det enkelt för semesterfirare att hitta vackra och ibland gömda platser i vårt land, säger Johanna Wintzell, Communications Specialist, Circle K Sverige.  

Bidragen är inskickade av de som vet bäst, nämligen de som har varit där. Det enda som behövs för att skicka in en omväg är en bild och en text som beskriver varför just den här platsen är värd en omväg.

 

Fakta

TOPPLISTA SVERIGE

1. LUOSSAVAARA/KIRUNA

På berget Luossavaara i Kiruna, alldeles nära toppen, står en parkbänk på fjällsluttningen. På parkbänken kan man slå sig ner och bekvämt njuta av den fantastiska utsikten över Kiruna-fjällen. 

Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//67.8800342,20.226237800000035

2. BADHYTTERNA I HJO/HJO

Tre av de totalt nio klassiska badhytter man möts av i Hjo. Dessa går även att hyra för en dag. Alldeles intill finns också en uppvärmd bassäng och två fyrar. 

Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//58.3039029,14.294575500000064

3. BROCCOLITRÄDET/VÄTTERNS SYDSPETS/HUSKVARNA  

Vid trafikplats Huskvarna Södra längs E4:an kan detta naturliga mästerverk skådas. En perfekt plats för att sträcka på benen och njuta av utsikten. Broccoliträdet har till och med ett eget instagramkonto, @thebroccolitree.

Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//57.7933639,14.259867699999973

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen