Folk

Jönköpings trevligaste: Ölnörden från Örserum

Jönköpings trevligaste: Ölnörden från Örserum

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Detta uppmärksammar vi på Jmini genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Ludwig Palm tröttnade på att vara kock. Nu jobbar han med ett av sina största intressen – öl, i yrket som servitör och bartender på El Duderino.

– Det är roligt att se att Jönköping är en växande stad och utvecklas så snabbt. Nya ställen poppar upp hela tiden, inte minst bland restauranger och barer, säger Ludwig Palm.

Han kommer från Örserum men har nu bott i Jönköping i många år. Efter att ha läst hotell och restaurang jobbade han som kock, men säger att han tröttnade på det.

– Jag ville göra något annat. Jag fastnade för bärs, och så fick jag chansen att börja jobba här på El Duderino. 

Hellre nörd än expert

Just öl är ett stort intresse för bartendern. Han tycker dock inte om att bli kallad för ölexpert, utan föredrar ölnörd.

Det är svårt att utse ett favoritöl menar Ludwig. Han tar gärna en syrlig pilsner eller mörk stout, helt beroende på humör.

– Jag är en alldrickare. Jag tycker det är roligt att hjälpa folk som kommer hit att hitta en dryck som passar dem. 

Ludwig vet själv inte säkert vad som gör just honom till en av Jönköpings trevligaste. Enligt läsarnomineringen är han "alltid glad och trevlig".

– Jag är bara mig själv, menar Ludwig.  

LÄS MER: Servitören som tystar otrevlighet – med vänlighet

LÄS MER: Träningsfantasten som vill få folk att svettas

Vem tycker du förtjänar titeln som en av Jönköpings trevligaste? Tipsa oss på press@jmini.se

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen