Debatt

DEBATT. Moderaternas dokusåpa fortsätter

DEBATT. Moderaternas dokusåpa fortsätter

DEBATT. En stor oro råder inom de styrande i Jönköpings kretsstyrelse och Jönköpingsföreningens styrelse efter att f.d. ombudsmannen Stellan Paulsson, vald till ordförande i nomineringskommitté för kommunvalsedel, begärt att ett extra kretsårsmöte skall besluta om nomineringskommitté. Skälet till detta är att ge största möjliga förankring inom den moderata kretsen. Rutinerade Paulsson "vet hur en slipsten skall dras" efter allt bråk som förekommit för att om möjligt få ordning och reda på de förtroendevalda. Begäran är med andra ord utmärkt.

Minst sagt konstiga kommentarer har skrivits av förtroendevalda inom berörda styrelser efter att kretsordförande informerat om ett extra kretsårsmöte. Klart framgår det att demokratiska beslut inte efterfrågas, utan istället skall "lagt kort ligga". Med andra ord nonchaleras valda ombuds kunskap och förmåga att i demokratisk ordning fatta beslut på extra kretsårsmöte.

Vad kan hända framöver? Nyvalda kommunalrådet "sitter lugn i båten" och sänder inga signaler om några nya grepp. Jutterström uttalade sig i samband med utnämningen till JP: "...Det kommer krävas mycket av mig och partiet för att vi ska gå från kaos till ordning. Det är en jätteutmaning, det blir väldigt lite smekmånad. Här måste man in direkt och jobba, säger Peter Jutterström..."

Är Jutterström accepterad i den grupp som är skeptisk till extra kretsårsmöte och som istället vill bestämma själva och nobba demokratiska metoder? Tillropen, som hördes efter valet av nytt kommunalråd, "nu kör vi" verkar ha svalnat.

Fortfarande råder klar disharmoni ibland de förtroendevalda, som måste undanröjas för att moderaterna skall lyckas i valet 2018.

JanEgon Leo

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen