Event

Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage

Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer DressageRekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 2Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 3Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 4
Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 6Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 7Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 8Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 9
Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 11Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 12Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 13Rekordmånga tävlande på Jönköping Summer Dressage bild nr 14

Under helgen anordnades stora dressyrtävlingar på Jönköpings Fältrittklubb. Med klasser i olika svårightsgrad, för både ponnyer och stora hästar, så lockade tävlingarna i år rekordmånga.

Jönköping Summer Dressage, sommarens stora dressyrtävlingar på Jönköpings Fältrittklubb, anordnades i helgen för sjätte året i rad.

– Det är rekordantal startande i år. Så vi har behövt hyra in mobila boxar för att få plats till alla hästar, säger tävlingsledare Alice Moon medan söndagens tävlingar pågår för fullt. 

– Tävlingarna har ett bra rykte, dels för att vi har bra boxplatser och bra priser, och sen blandningen av ponnyer och stora hästar. Många familjer kommer hit och tävlar med både stor häst och ponny, säger Alice.

Den stora nyheten i år är att Dressage Power, en nationell tävlingsarrangör, valt att anordna ett av sina Grand Prix-kval under helgen. Många toppryttare i dressyr är med och tävlar.

– Vår Grand Prix har tre kvaltävlingar innan finalen i Linköping i oktober. Vinnaren i kvalet får 25.000 kronor och i finalen är totala prissumman över 200.000 kronor, berättar Peter Härnstam på Dressage Power.

– Att vi väljer just Jönköping beror på att det är en härlig blandning här av ponny och häst, med både lätta och svåra klasser. Det blir inspirerande för unga ryttare att få se Grand Prix-ryttarna, säger Peter Härnstam.

Alice Moon är nöjd med klubbens egna prestationer under helgen.

– Det har inte blivit någon vinst hittills för våra ryttare från JFK, men en hel del placeringar.

LÄS MER: Lisa Johansson imponerade i finalen

LÄS MER: 1 000 besökte Jönköpings Fältrittklubbs tävling

LÄS MER: Barnridningen igång efter omfattande kvarkautbrott

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen